FAQ

Corona sneltestkits

Mag ik zelf testen afnemen in mijn bedrijf?

Neen, enkel opgeleide artsen en verpleegsters mogen deze testen afnemen. Om de druk op labo's en dokters te verlichten, hebben wij een eigen testservice met opgeleid personeel

Zijn deze wel goedgekeurd voor verkoop?

Ja, al onze testen hebben de nodige certificaten en toestemmingen voor commercialisatie in België.

Zijn deze testen wel betrouwbaar? (Ik hoorde dat sneltesten niet betrouwbaar zijn)

Ja, tussen een PCR en een sneltest kan er 2% resultaatsverschil zijn. Een PCR kan iemand positief testen vanaf het virus aanwezig is. Een sneltest bekijkt vooral of een persoon besmettelijk is. Zo kunnen we asymptomatische personen testen, om bij een mogelijk positief geval, het bedrijf zoveel mogelijk te vrijwaren van een massabesmetting.

Nitriele handschoenen (voor medisch gebruik)

Dispenserzuil

FFP2/KN95 maskers

Wat is een comfortmaskers precies

Onze comfort maskers met neusbrug zijn van gelijkaardige kwaliteit als de FFP2/KN95. Deze zijn meerdere keren te hergebruiken en komen voordeliger uit dan de medische mondmaskers die slechts voor éénmalig gebruik zijn. Door de metalen neusbrug is de aansluiten ter hoogte van de neus optimaal waardoor aandampen van brilglazen vermeden wordt. Gebruik: Deze kunnen een 5 tal dagen gedragen worden. Deze kan men dan 72 uur of 3 dagen opzij leggen, de tijd die nodig is zodat het virus afbreekt. Of een dag in de zon. Ontsmettingsspray is ook steeds mogelijk. Hierna kan het masker hergebruikt worden.

Hoe lang kan ik het masker dragen, hoeveel keer kan ik het hergebruiken

Deze kunnen een 5 tal dagen gedragen worden. Vervolgens  kan men deze dan 72 uur of 3 dagen opzij leggen, de tijd die nodig is zodat het virus afbreekt, om ze te hergebruiken. Dit kan versneld worden door het een dag in de zon te leggen of door middel van alcohol ontsmettingsspray. 
Het masker kan meerdere malen hergebruikt worden onder normaal gebruik

Hoe doe ik mijn masker aan?

Alvorens het opzetten van het mondmasker is het aangewezen de handen te wassen met zeep of ontsmettende alcohol. 
Bij het opzetten is het aangeraden enkel de elastieken aan te raken.
De neusbrug kan aangepast worden voor een optimale aansluiting te garanderen.

Nederlands nl